1 déc. 2011

Las barracas del Camí de la Cadena y Joan Fontcuberta/Les baraques du "Camí de la Cadena" et Joan Fontcuberta/Les barraques del Camí de la Cadena i en Joan Fontcuberta

Barraques del Camí de la Cadena, Sants, Barcelona, 29/11/2011.
Les Barraques del Camí de la Cadena i en Joan Fontcuberta.
De tornada al petit i trist pais la primera feineta que m’ha sortit, apart de reclamar factures ,es la  d'anar al Camí de la Cadena per fotografiar unes barraques. Al Camí de la Cadena hi ha, en una desafortunada barraca, la primera mesquida que es va obrir a Barcelona. Vull dir la primera de la emigració. Llavors ja buscaven un local mes còmode quan la vaig fotografiar per primera vegada l’any 2004. Ahir vaig tornar a fotografiar l’Iman. I les barraques on viuen unes 30 persones, a tocar de la flamant e inundable plaça Cerdà. Mentrestant a Madrid el dia 24/11/11 li van donat el premi “nacional de ensayo” a Joan Fontcuberta per la seva obra “La caja de Pandora” dotat amb 20.000€ de premi.
El diumenge un company va marxar a Turquia per intentar documentar la situació a Siria i seguir amb el seu  enorme projecte. Indubtablement jo no hagués anat a les barraques del camí de la Cadena ni el meu amic a Siria, si no fos per la gran tasca portada a terme per mestres com en Joan Fontcuberta que es dediquen a pensar per nosaltres i a establir-nos un futur per la fotografia, “a través de un estilo desenfadado e irónico que siempre ha caracterizado a Joan Fontcuberta”. Però, al tanto amb la Pandora que potser si obrim la caixa surten milers de Fontcubertas i llavors ni tant sols l'original podrà ja viure del seu negoci.

Las Barracas del Camí de la Cadena y Joan Fontcuberta.
De vuelta al pequeño y triste país , el primer encargo realizado, aparte de reclamar facturas, ha sido el de ir al callejón "Camí de la Cadena" en el barrio de Sants, para fotografiar unas barracas habitadas. Allí en una desafortunada barraca se encuentra la primera mezquita que la inmigración abrió en Barcelona. La fotografié en 2004 y ya entonces buscaban una nueva localización. Ayer volví a fotografiar al Imán y las barracas donde viven unas 30 personas justo al lado de la flamante plaza Cerdà. Mientras en Madrid el día 24/11/11 le otorgaron a Joan Fontcuberta el "premio nacional de ensayo" por su obra " La Caja de Pandora" dotado con un maravilloso premio de 20.000€. El domingo un compañero se marchó a Turquía para intentar entrar en Siria y continuar su enorme proyecto. Indudablemente ni yo hubiese fotografiado las barracas ni mi amigo hubiese marchado a Siria si no fuese por la enorme tarea llevada a cabo por maestros como Joan Fontcuberta que se dedican a pensar por nosotros y aclararnos nuestro futuro fotográfico, "a través de un estilo desenfadado e irónico que siempre ha caracterizado a Joan Fontcuberta” Pero cuidado con Pandora que tal vez si abrimos la caja salen miles de Fontcubertas y entonces ni tan solo el original podrá vivir de su negocio.


Les baraques du "Camí de la Cadena" et Joan Fontcuberta.
De retour à mon petit pays, le premier travail photo, à part la réclamation de factures a été d'aller dans une petite ruelle le "Camí de la Cadena" dans le quartier de Sants, pour photographier quelques baraques habitées. Là, dans une cabane malheureuse est la première mosquée ouverte à Barcelone par l'immigration des années 90. En 2004 j'avais déjà photographié L'iman. Hier j'ai photographié aussi les baraques ou vivent 30 personnes tout près de la belle place de Cerdà. À Madrid le 24/11/11 Joan Fontcuberta a reçu le «Prix national de rédaction" pour son travail "La Caja de Pandora" (la Boite de Pandore) doté d'un magnifique prix de 20.000 €. Le dimanche, un collègue s'est rendu en Turquie pour tenter d'entrer en Syrie et à poursuivre son énorme projet. Certes, ni mon ami ni moi-même ferions-nous cela si Joan Fontcuberta ne serait pas engagée à penser pour nous clarifier notre avenir photographique à travers un "style décontracté et ironie qui a toujours caractérisé Joan Fontcuberta". Mais attention avec Pandore, peut-être si on ouvre la boîte et sortent des milliers de Fontcubertas, peut-être même pas l'original poudra vivre de ses photos.


L'Interior de la Mesquida l'abril de 2004 de Blanc l'Iman






















L'exterior de la Mesquida el dia 29/11/11 i l'Iman de negre.



Abans la pregaria l'abril de 2004.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire